5.4.12

Manusia boleh jadi makhluk yang sangat memeluatkan jika dibiarkan mereka dalam fasa selesa.

Fasa selesa, ialah bila kau rasa over yakin dengan persekitaran kau. Rasa over selamat tanpa perlu kau berusaha untuk jadi selamat. ceh. Berbelitnya ayat aku.

Fasa selesa boleh terjadi dalam hubungan kau, dalam ibadat kau, kerja kau, pelajaran kau dan banyak lagi. Dan dalam fasa selesa ni lah, kau mula tunjukkan sifat sebenar diri kau. Fasa selesa ni boleh jadi positif, negatif atau neutral bergantung pada keadaan. ayat perlu skema ye kawan kawan, baru rasa bijak.haha


Bukanlah tak boleh ada fasa selesa tu, boleh je. Tapi fasa selesa ni bahaya. BAHAYA. Bahaya bagi aku lah, bagi korang aku tak tahu lah. Sebab dengan selesa ni lah kita take for granted benda benda yang sepatutnya kita hargai.

Jadi, jangan biarkan diri anda diselubungi selesa. ngehehe

p.s: ini adalah teori bosan atas faktor peningkatan umur.

2 comments:

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

faktor peningkatan usia??haha
makin cumel ade la..

Anonymous said...

oh stop it, you. *blushing. hehehe
-faz